Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Circulaire economie

Als onderdeel van Shanks Groep besteedt ook Vliko aandacht aan de circulaire economie. Eenmaal in handen van onze bedrijven is afval de grondstof van de toekomst. Ieder jaar wordt maar liefst 97% van het afval dat wij verzamelen hergebruikt. Dankzij onze uitgekiende werkwijze waarin wij afval zo goed mogelijk scheiden en verwerken, ligt een tweede leven in het verschiet.

Alle bedrijven die onder de Shanks Groep vallen dragen verantwoordelijkheid voor deze optimale afvalverwerking. De Shanks-bedrijven beschikken hiervoor over uitgebreide faciliteiten en installaties om afval op een zo efficiënt mogelijke manier te sorteren en bewerken. Doordat wij zo’n groot deel van alle afvalstoffen klaar weten te maken voor hergebruik, spreken wij steeds vaker over grondstoffen in plaats van over afval. Dankzij onze processen zijn deze grondstoffen namelijk zeer geschikt voor het fabriceren van nieuwe, hoogwaardige producten. Hierdoor leveren ze een belangrijke bijdrage aan een verantwoord grondstoffengebruik, de vermindering van CO2 uitstoot en de omvang van de afvalberg. Dat is de circulaire economie anno nu.

Enkele voorbeelden van afvalsoorten die wij klaar weten te stomen voor hergebruik zijn de volgende:
- Puin- en korrelmix of asfaltgranulaat voor de wegenbouw
- Steenwol wordt omgezet naar granulaat voor de baksteenindustrie
- Gras en snoeiafval gaat verder als compost voor o.a. de land-, tuin- en akkerbouw
- Oud kunststof of houtspaanders worden klaargemaakt voor bijvoorbeeld de meubelindustrie
- Organische reststromen worden omgezet in biogas voor bijvoorbeeld stadsverwarming
- Uiteraard wordt ook papier/karton en glas gerecycled en water gereinigd
- Zelfs KGA (klein gevaarlijk afval) weet Shanks Groep her te gebruiken!

Bovenstaande circulaire grondstoffen zijn natuurlijk slechts enkele van de vele stromen waar Shanks Groep en haar dochterondernemingen zich mee bezig houden.

Wilt u meer weten, of wilt u er direct voor zorgen dat ook uw afval wordt hergebruikt om zo uw steentje bij te dragen aan de circulaire economie? Neem dan direct contact met ons op en laat Shanks Groep dit voor u verzorgen. Wij halen met veel plezier uw afval voor u op!

Bent u werkzaam binnen een industrie die gebruikt maakt – of in de toekomst wellicht gebruik wilt gaan maken – van grondstoffen of halffabricaten die uit het circulaire traject afkomstig zijn? Hier zijn wij erg blij mee, want dit maakt de cirkel rond! U kunt hier vrijblijvend uw interesse kenbaar maken, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.