Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Bedrijfsafval / Reststoffen

Bedrijfsafval verwerken op een milieuvriendelijke manier

Inname en transport van bedrijfsafval is een van de specialisaties van Vliko. Wij verwerken het zakelijk afval op een milieuvriendelijke en snelle wijze zodat bedrijven ook meehelpen aan het reduceren van CO2! Wij leveren verschillende soorten containers, zoals rolcontainers maar ook grote afzetcontainers. Zo kan elk bedrijf, van nultinational tot zzp-er en van kapsalon tot stucadoor terecht bij Vliko voor het inzamelen en verwerken van bedrijfsafval!

Valt mijn afval onder bedrijfsafval?

Bedrijfsafval is de verzamelnaam voor een groot aantal soorten afval dat vrijkomt in een bedrijfsmatige omgeving. In ieder bedrijf ontstaat bedrijfsafval, zodat het economisch omgaan met bedrijfsafval nauwelijks meer een keuze te noemen is.

Beheer van bedrijfsafval en reststoffenmanagement is van essentieel belang voor ieder bedrijf; met betrekking tot milieu, imago en kosten. Afval is niet langer waardeloos, het biedt juist perspectief!

Reststoffen zijn elk afzonderlijk ingezamelde afvalcomponenten, die aangewend worden als grondstof of worden hergebruikt, al dan niet na tussenbewerking. Een van de meest voorkomende reststoffen GFT-afval en Swill.

Door het apart inzamelen van reststoffen kunt u aanzienlijke kosten besparen. Een goede en juiste scheiding vereist "maatwerk" bij inzameling, hulpmiddelen, behandeling, bewerking, verwerking en verhandeling van de diverse afval- en reststoffen. Dit kan per keer en per bedrijf aangepast worden aan de wensen en behoeften van de klant.

Behandeling, bewerking en verwerking van uw zakelijk afval door Vliko

Behandeling, bewerking en verwerking van bedrijfsafval en reststoffen wordt aan steeds strengere regels gebonden (o.a. harmonisatie Europese regelgeving) en kost steeds meer geld. Al meer dan 20 jaar worden grote hoeveelheden, geselecteerd bedrijfsafval omgezet in bruikbare energiekorrels. Dit gebeurt middels de unieke verwerkingsinstallatie Icopower welke volledig wordt benut door vele klanten van Vliko.

Ook eigen verwerkingsmogelijkheden voor o.a. (schoon) puin, hout, papier en kunststof zijn onderdeel van de bedrijfsvoering, inclusief professionele inzameling en eigen verwerking van gevaarlijke afvalstoffen. Bij Vliko dus geen standaard procedures, maar wel de juiste oplossingen voor behandeling, bewerking en verwerking van uw bedrijfsafval.

Containers die wij onder andere leveren:

Rolcontainers, afzetcontainers en perscontainers
EcoCassette

Vragen?

Wilt u ook uw zakelijk afval laten verwerken door Vliko? Of wilt u meer informatie?

Neem dan contact met onze medewerkers op en zij staan u graag te woord!