Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Glas

Jaarlijks komt ongeveer 78% van het glas na gebruik in de glascontainer terecht. Dit heeft een aantal grote voordelen: het levert veel milieuwinst op: hergebruik voorkomt afval, vermindert het gebruik van grondstoffen en bespaart energie. Het gebruik van oud glas bij de productie van nieuw glas levert een energiebesparing op. Ook het gebruik van meermalig te gebruiken flessen levert flink wat energie- en grondstofbesparing op.

Wat mag er in de glascontainer?

Bijna al het glas waar geen statiegeld op zit, hoort in de glasbak. In de glasbak hoort alleen glas thuis: ander afval kan het hergebruikproces verstoren. Ook gebroken drinkglazen en kleine potjes, bijvoorbeeld voor kruiden, kunnen in de glasbak.

Kristalglas mag persé niet in de glasbak omdat daar veel zware metalen inzitten. Het zogenaamde vlakglas (onder meer ruiten) hoort ook niet in de glasbak omdat eventuele stopverfresten het hergebruik van glas bemoeilijken. Gloeilampen, spaarlampen, ovenschalen en tl-buizen mogen evenmin in de glasbak. Kurken en deksels van flessen en potten horen ook niet in de glasbak. Etiketten vormen geen probleem.


Inzamel- en hulpmiddelen

Om het inzamelen van glas "op maat" vlot en veilig te laten verlopen, en scheiding van afvalstoffen te ondersteunen is een breed scala van inzamelmiddelen en methodieken beschikbaar. Onze medewerkers adviseren u graag over welke inzamelmiddelen in uw situatie het beste zijn.

Transport en overslag

Vliko beschikt over een modern wagenpark met diverse typen vrachtwagens, geschikt voor vele doeleinden. De inname en het transport van glas vereist specifieke vervoers- en innamenmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn de vrachtwagens die speciaal voor het inzamelen vervoer van glas geschikt zijn.

Totaalpakket

Vliko en de overige Shanks-bedrijven bieden u totale dienstverlening op het gebied van inzameling, reiniging, transport en verwerking van afvalstoffen.

Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.