Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Metaal

Oud ijzer is uitermate geschikt als grondstof en hergebruik. Metaal heeft waarde. Deze waarde wordt bepaald door de soort en de marktomstandigheden. Tevens kan de aangeboden hoeveelheid van invloed zijn op de prijs. Vliko doet niet aan contante verkoop van oud ijzer. Wij adviseren u van tevoren even contact op te nemen inzake de inname.

Metalen zijn te onderscheiden in Ferro- en non-ferro metalen. Tot de ferro-metalen behoren de metalen ijzer, kobalt en nikkel. Alle overige metalen worden tot de non ferro-metalen gerekend zoals

• aluminium

• kabels

• rood koper

• geel koper

• roestvrij staal, zink, lood etc.

Inzamelmiddelen

Om het inzamelen van metaal "op maat" vlot en veilig te laten verlopen, en scheiding van afvalstoffen te ondersteunen is een breed scala van inzamelmiddelen en methodieken beschikbaar. Onze medewerkers adviseren u graag over welke inzamelmiddelen in uw situatie het beste zijn

Transport en overslag

De synergie op gebied van logistiek tussen de samenwerkende Shanks-bedrijven is modern en goed georganiseerd. Het ruime wagenpark bestaat uit diverse vrachtwagens en goed opgeleide chauffeurs die gebruik maken van moderne communicatiemiddelen.

Niet alleen over de weg, maar ook over het spoor en over het water worden grote hoeveelheden afval vervoerd. Shanks beschikt over uitstekende ontvangstmogelijkheden voor de diverse transportvormen en deze behoren qua infrastructuur en inrichting tot de meest complete depots van Europa. Zowel voor transport over de weg, over het spoor en over het water.

Totaalpakket

Vliko en de overige Shanks-bedrijven bieden u totale dienstverlening op het gebied van inzameling, reiniging, transport en verwerking van afvalstoffen.

Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.