Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Papier en karton

De belangrijkste grondstof voor papier en karton is papier/ karton. Nederland is één van de landen waar het meeste hergebruik van oud papier plaatsvindt.

Door papier en karton te scheiden van het bedrijfsafval spaart u niet alleen het milieu, maar de hoeveelheid bedrijfsafval neemt af waardoor u automatisch bespaart op de kosten van het bedrijfsafval.

Oude kranten, tijdschriften, reclamefolders, (oude) telefoonboeken en reclamedrukwerk kunnen zo bij het oud papier. Verder zijn ook kartonnen dozen, kleine kartonnen verpakkingen, golfkarton, computervellen en ander kantoorpapier, enveloppen, geschikt om opnieuw te gebruiken.

Niet bij het oudpapier hoort papier of karton dat ijzer bevat zoals ordners. Dat geldt ook voor de kartonnen verpakkingen van zuivel en frisdrank. Die hebben een plastic laagje aan de binnenkant. Nat en/of vervuild papier en karton zoals o.a. keukenrolpapier, toiletpapier en behang hoort niet bij het oudpapier. Dat hoort in het bedrijfsafval.

Inzamel en hulpmiddelen

Om het inzamelen van papier en karton "op maat" vlot en veilig te laten verlopen, en scheiding van afvalstoffen te ondersteunen is een breed scala van inzamelmiddelen en methodieken beschikbaar. Onze medewerkers adviseren u graag over welke inzamelmiddelen in uw situatie het beste zijn.

Interne scheiding van afval en reststoffen is een aparte en belangrijke discipline binnen uw bedrijf, waarbij de juiste inzet van inzamel- en hulpmiddelen "op maat" een absoluut vereiste is om tot een optimaal resultaat te komen.

Op basis van jarenlange praktijkervaring zijn binnen Vliko interne inzamel- en hulpmiddelen ontwikkeld, die het vanzelfsprekend en eenvoudig scheiden van "afval aan de bron" bewerkstelligen en een optimale afvoer en verwerking van afval- en reststoffen waarborgen.

De afgelopen jaren zijn nieuwe inzamelsystemen ontwikkeld en geïntroduceerd, die passen in iedere werkomgeving, afgestemd op uw behoefte.

Voorbeelden hiervan zijn:

Rolcontainers
afzetcontainers
perscontainers
EcoCassette
Papiermandjes


Transport en overslag

Vliko beschikt over een modern wagenpark met diverse typen vrachtwagens, geschikt voor vele doeleinden. De inname en het transport van papier en karton is een van de specialisaties van Vliko. Papier en karton vereist specifieke vervoers- en innamenmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn de vuilniswagen en de vrachtwagens die speciaal voor het vervoer van papier en karton geschikt zijn.

Behandeling, bewerking en verwerking

Ook eigen verwerkingsmogelijkheden voor o.a. (schoon) puin, hout en kunststof zijn onderdeel van de bedrijfsvoering, inclusief professionele inzameling en eigen verwerking van gevaarlijke afvalstoffen. Bij Vliko dus geen standaard procedures, maar wel de juiste oplossingen voor behandeling, bewerking en verwerking van uw papier en karton

Totaalpakket

Vliko en de overige Shanks-bedrijven bieden u totale dienstverlening op het gebied van inzameling, reiniging, transport en verwerking van afvalstoffen.

Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.