Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Een aantal belangrijke ontwikkelingen in 2018 voor de afvalmarkt

1. Vraag en aanbod in de afvalverwerkingsmarkt zijn niet (meer) in balans. Voor bijna alle verwerkingsinstallaties is de beschikbare verwerkingscapaciteit beperkt, waardoor tarieven voor verwerking stijgen. Op de Chinese recyclingmarkt voor kunststof geldt door het enorme aanbod van vervuilde en samengestelde kunststoffen een innamestop. Die verstoring heeft hier grote negatieve prijsconsequenties tot gevolg.

2. Kwaliteit en samenstelling van de afvalstromen wordt steeds belangrijker. Als gevolg van de disbalans wordt er steeds meer gestuurd op de kwaliteit en passen recyclingbedrijven steeds strengere acceptatievoorwaarden toe op het innemen van afval. Dat betekent dat het moeilijker wordt om kwalitatief laagwaardigere afvalstromen te recyclen en te verwerken. Hierdoor nemen de verwerkingskosten toe.

3. In 2018 zullen de transportkosten en de inflatie stijgen. Uit NEA-cijfers blijkt dat de transportkosten in 2018 zullen stijgen, als gevolg van veel hogere onderhoudskosten en de toenemende filedruk. De NEA-cijfers houden ook rekening met een stijging van de inflatie.

Door deze ontwikkelingen zijn wij genoodzaakt om in 2018 diverse prijzen aan te passen. Als dit op u van toepassing is, ontvangt u daar binnen twee weken verdere informatie over. Uiteraard wil Renewi de kosten ontwikkelingen beperkt houden voor onze klanten. Daarom blijven we investeren en participeren in technologie en innovatie voor het recyclen van afval. Zo laten we zien dat de circulaire gedachte van Renewi prachtige nieuwe grondstoffen en producten oplevert.