Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Beleid milieu & kwaliteit

Bij het werk dat Vliko uitvoert is aandacht voor milieu, arbeidsomstandigheden en kwaliteit van groot belang. De afvalmarkt kenmerkt zich door een toenemende mate van concurrentie en complexiteit. Op het gebied van afvalstoffen is zeer veel wet- en regelgeving van toepassing. Een klantgerichte, deskundige dienstverlening is daarom absoluut noodzakelijk. Het beleid van Vliko is dan ook al jaren gericht op een klantgerichte dienstverlening, continue aandacht voor milieu, arbeidsomstandigheden en kwaliteit, openheid en continue verbetering.

De basis voor dit streven zijn de NEN-EN-ISO 9001, NEN-EN-ISO 14001 en OHSAS 18001 normen. Met het behalen van de certificaten voor bovenstaande normen geeft Vliko BV aan dat het veilig werken tot een goede standaard en de zorg voor het milieu hoog in het vaandel staan.Jaarlijks wordt door de directie een beoordeling van het zorgsysteem uitgevoerd. Basis voor deze beoordeling is, o.a.:

• Milieu-, arbo- en kwaliteitsjaarplan
• Resultaten van interne audits
• Risico- en incidentenmeldingen
• Klachten van klanten
• Resultaten van werkplekinspecties

Deze directiebeoordeling vormt mede de basis voor het milieu-, arbo- en kwaliteitsjaarplan van Vliko.

Om een goede kwaliteit en zorg voor het milieu te waarborgen, investeert Vliko BV regelmatig in het moderne wagen- en machinepark en wordt waar gewenst scholing verzorgd voor al het personeel. In aanvulling hierop worden regelmatig zogenaamde 'toolbox' vergaderingen gehouden, waarin het personeel onder andere wordt voorgelicht over nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot milieu en veiligheid. Tijdens deze vergaderingen kan het personeel ook zijn ideeën voor een verbetering in kwaliteit en /of veiligheid kenbaar maken, waardoor een goede interactie tussen management en operationeel personeel wordt gewaarborgd.

Bovenstaande resulteert in het feit dat u bij Vliko de zekerheid geniet van deskundig advies over de totale afvalproblematiek en de garantie van een milieuverantwoorde verwijdering en verwerking van de aangeboden afvalstoffen. Dankzij de voortdurende aandacht voor het milieu en goede dienstverlening hebben talloze bedrijven hun afvalverwijderingssysteem toevertrouwd aan Vliko.