Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Historie

Vliko is in 1963 opgericht door de familie Van Vliet en de familie Koen. Het bedrijf hield zich in de tijd voornamelijk bezig met sloop, - en loonwerk en afvalinzameling. In 1975 verliet de familie van Vliet het bedrijf en werden alle activiteiten voortgezet door de familie Koen.

In 1992 werd besloten om te stoppen met alle sloop, - en loonwerk activiteiten en werd de focus van het bedrijf gericht op afvalinzameling en containertransport. Vanaf die periode groeide Vliko uit tot een efficiënte organisatie die snel en bijna alle denkbare afvalstromen kan inzamelen én bewerken.

In 2008 heeft Vliko haar nieuwe recyclinginstallatie in gebruik genomen. Mede door de betrokkenheid en inzichten van de medewerkers heeft dit geresulteerd in één van de meest moderne recyclinginstallaties van Europa. De nieuwe recyclinginstallatie biedt Vliko een toename van de recyclingcapaciteit, een verbeterd sorteerrendement, een betere beheersing van de logistieke processen op het terrein en misschien wel het meest belangrijke een verbetering van de arbeidsomstandigheden!

Door de jaren is Vliko, samen met dochteronderneming Kluivers, uitgegroeid tot het bedrijf voor archiefvernietiging en datavernietiging. Wij zamelen papier in en vernietigen dit op een zorgvuldige wijze zodat geen één snipper meer leesbaar is! Voor het vernietigen van uw archief bent u kortom bij Vliko aan het juiste adres. Daarnaast vernietigen wij niet alleen papieren archieven. Wij zamelen ook digitale archieven in en vernietigen deze. Hierbij kunt u denken aan het vernietigen van diskettes, cd-roms, magneetbanden maar ook het vernietigen van harddisks en promotiemateriaal. Wilt u meer weten over het vernietigen van data of archiefvernietiging? Lees dan onze pagina over data- en archiefvernietiging.