Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Verhuizing Vliko naar Zoeterwoude

In het weekend van 1 en 2 oktober is toonaangevend waste-to-product bedrijf Vliko officieel van Leiderdorp naar Zoeterwoude verhuisd. De duurzame locatie in Zoeterwoude met twee supermoderne recyclinghallen en vernieuwd kantoor, is gereed.

De verhuizing van Vliko uit Leiderdorp is een lang gekoesterde wens, zodat wij onze activiteiten op een duurzamere manier kunnen laten groeien. Uiteindelijk is een goede plek gevonden op het bedrijventerrein Grote Polder in Zoeterwoude. Op de nieuwe locatie zijn twee supermoderne hallen verrezen die worden gebruikt voor het inzamelen en scheiden van de afvalstromen die Vliko bij haar klanten in de regio’s Leiden en Alphen inzamelt.

De hallen zijn duurzaam ingericht met volledige LED verlichting en 50% licht doorlatende platen. Vliko is in een vergevorderd stadium om zonnepanelen te plaatsen, waarmee de nieuwe locatie volledig energie-neutraal kan worden. In de hallen zijn speciale observatieposten ingericht, waarin bezoekers op een veilige wijze een ‘kijkje in de keuken’ kunnen nemen. De locatie heeft een nieuwe weegbrug en het bestaande kantoorgebouw is volledig gerenoveerd om door Vliko in gebruik genomen worden.

Algemeen directeur van Vliko Louis Sciarli geeft aan: “We zijn enorm trots op deze prachtige nieuwe en duurzame locatie. Alle faciliteiten zijn aanwezig om onze recyclingprestaties verder te verhogen. Ook op het gebied van milieu en veiligheid is er gebruik gemaakt van de nieuwste snufjes en voldoen we aan alle gestelde eisen. Een ander groot voordeel is dat we straks een veel betere logistieke aansluiting hebben via de N11 en A4. Vanuit onze nieuwe locatie gaan we de komende jaren nog meer inzetten op het terugwinnen van grondstoffen voor nieuwe producten uit afval. Een heldere missie die wij bij Vliko in de gehele organisatie uitdragen. Met oog voor mens, milieu en maatschappij doen we dit op een zo duurzaam mogelijke manier.”

Nieuwe adresgegevens:

Vliko BV
Industrieweg 24c
2382 NW Zoeterwoude
T. 071 - 589 29 00
E. info@vliko.nl

Impressie van het nieuwe logistiek centrum

In onderstaande video ziet u een impressie van onze nieuwe locatie. Hierop komen twee nieuwe recycling hallen en een weegbrug en daarnaast betrekken we van het voormalige 3M kantoorgebouw de begane grond.