Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Kluivers Recycling & Vliko

Kluivers Recycling in Leiden heeft jarenlang als zusterbedrijf van Vliko geopereerd in Leiden. Met de verhuizing van Vliko in 2016 naar Zoeterwoude is besloten om Vliko en Kluivers onder 1 naam verder te laten gaan, Vliko. Hiermee verdwijnt de naam Kluivers Recycling uit het straatbeeld, maar verdwijnt niet de expertise op het gebied van met name inzameling & recycling van papier/karton , kunststoffen (folies), maar ook metalen.

De specialist in papier/karton, kunststoffen & metalen


Vliko

Vliko en Kluivers gaan per 2016 door onder 1 naam. Vliko. Met de verhuizing naar Zoeterwoude waar twee nieuwe duurzame hallen zijn verrezen, zal Vliko zich verder richten op de totale afvalinzameling en recycling van afvalstoffen. Als onderdeel van Shanks Nederland kan Vliko tevens een landelijke dekking bieden, dus is zowel interessant voor de lokale bedrijven als voor grote landelijke bedrijven. Op deze wijze kunnen wij de klant totaal ontzorgen op het gebied van afvalmanagement.

Vliko is altijd op zoek naar de oplossing met de hoogste mate van recycling of hergebruik, vanzelfsprekend met de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Wij houden u op de hoogte van veranderingen in de regelgeving en bieden vervolgens de meest effici├źnte oplossingen. Voor alle vrijkomende afvalstromen kunnen wij passende oplossingen bieden. Deze treft u aan op onze website. Heeft u nog vragen, kunt u altijd contact met ons opnemen.


Kluivers Recycling

Kluivers Recycling heeft een rijke historie in Leiden en omgeving. In de tweede helft van de jaren 70 werd de handel in oud papier steeds belangrijker voor Kluivers, veel kartonfabrieken waren namelijk tussen 1960 en 1970 overgestapt van stro op oud papier als grondstof. In dezelfde tijd werd ook de glasbak geïntroduceerd; naarmate grondstoffen duurder werden werd het de moeite waard om al het wegwerpglas op te sparen en er nieuw glas van te maken.

In 1982 trok het bedrijf van Kluivers uit de binnenstad weg. Het bedrijf begon heel bescheiden op de nieuwe plek, maar als snel wisten de "oude" klanten Kluivers te vinden en het bedrijf bleef maar groeien. Ook het nieuwe pand werd te klein voor Kluivers en in 1986 verhuisde het bedrijf naar de lokatie aan de Draadbaan in Leiden.

In de jaren tachtig nam Kluivers een aantal andere bedrijven over en doordat grondstoffen schaars en duurder werden, werd recycling steeds rendabeler. Dit groeiende milieubewustzijn zorgde voor nieuwe kansen, en ook hierop werd ingespeeld: nieuwe containers en vrachtwagens werden gekocht om de materialen nog beter gescheiden op te kunnen halen. De laatste jaren heeft Kluivers Recycling zich gespecialiseerd in papier/karton, kunststoffen (folies), metalen en archief- en datavernietiging.