Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Vliko is zeer actief als het gaat om milieu, Social Return on Investment (SROI) en maatschappelijke betrokkenheid, oftewel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Milieu en natuur

Oog voor milieu en natuur staat centraal in de bedrijfsvoering van Vliko. Als toonaangevend milieubedrijf streven wij naar een zo hoog mogelijk recyclingspercentage en zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe duurzame verwerkingsmethodes voor wat nu als afvalstroom gezien wordt, maar wat de grondstofstromen van de toekomst zijn. Vanuit dit perspectief streven wij ernaar op steeds meer (andere) afvalstromen gescheiden in te zamelen voor verdere verwerking.

In onze bedrijfsvoering adviseren wij elke dag klanten om zo duurzaam mogelijk om te gaan met afval. Zo stimuleren wij het scheiden van afval. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze kunststof rolcontainers, welke deels geproduceerd zijn van het door ons ingezamelde plastic. Mooi stukje recycling.

Medewerkers

Moderne apparatuur, betrouwbare installaties, een degelijk wagenpark. Ook dat is Vliko. Maar het zijn onze betrokken medewerkers die ons bedrijf echt onderscheiden in de markt. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring. Zij zijn thuis in hun vakgebied en de regio waarin zij werken. Onze medewerkers blijven daarnaast gekwalificeerd en deskundig, omdat wij structureel aandacht besteden aan opleiding en ontwikkeling. Zo volgen onze chauffeurs bijvoorbeeld trainingen in het kader van het nieuwe, milieubewuste rijden en klantveilig werken. Scholing is immers ontwikkeling. Vliko heeft een platte bedrijfsstructuur met een hoge betrokkenheid. Ook worden er met regelmaat werknemers tevredenheidsonderzoeken gedaan en wordt er gekeken waar we dit verder kunnen verbeteren.

Maatschappij

Verder sponsoren we diverse initiatieven op maatschappelijk vlak, zijn we jaarlijks actief deelnemer van de Toetertoer, een toertocht met vrachtwagens voor mensen met een beperking. Verder zijn wij actief sociaal betrokken bij vele lokale activiteiten en sportverenigingen.

We zien het verder als onze plicht om de jeugd goed te informeren over het belang van afvalscheiding en recycling. Speciaal hiervoor is een lespakket ontwikkeld waarmee scholen met leerlingen in gesprek kunnen gaan over deze thema’s. Ook nodigen we met regelmaat scholen uit om leerlingen met eigen ogen te laten zien hoe we te werk gaan en welke bijdrage we leveren aan het milieu door duurzaam te recyclen. Ook de veiligheid in het verkeer speelt een grote rol. We attenderen leerlingen op de risico’s van vrachtverkeer en laten ze actief meekijken naar het zicht van de chauffeur vanuit de cabine, bijvoorbeeld door de dodehoekspiegel.

Veiligheid

Daarnaast heeft veiligheid voor onze medewerkers, maar ook voor de omgeving, de hoogste prioriteit. Elke medewerker beschikt vanzelfsprekend over de juiste veiligheidsmiddelen, zoals kleding, schoenen en helm. Verder organiseren wij jaarlijks een veiligheidsevent, dit jaar in de vorm van een Veiligheidsweek. Hierin staat veiligheid de gehele week voor zowel medewerkers als externen centraal. Zo is er een speciaal voor deze week gemaakte film getoond, is er een open dialoog gevoerd, zijn er veiligheidsrondes gelopen en ga nog maar even door. Ook voor klanten die komen aanleveren stellen wij veiligheidshesjes beschikbaar en bij onze balie liggen er terreinregels om uit te reiken. Wij streven ernaar om tijdens aanvang en einde schooltijden geen afval in zamelen tijdens onze route inzameling.